Wil jij niet doodgaan aan stress? Dan kan deze online cursus wel eens de oplossing voor jou zijn! Al meer dan 10.000 mensen gingen je voor.

NEE, IK WIL NIET DOODGAAN AAN STRESS!

Ben jij ook een drukke mama die veel stress heeft?
Een vraag die onlangs in mijn gedachten op kwam. Kun je doodgaan aan stress?

Ik besloot op onderzoek uit te gaan. Hieronder zal ik je vertellen over mijn bevindingen.

Onlangs was ik bezig met informatie zoeken voor één van mijn artikelen over stress. De volgende vraag kwam bij mij op: “Kun je doodgaan aan stress?”
Je hoort tegenwoordig zo vaak van mama’s die druk zijn, stress hebben, een burn-out hebben of hiertegen aan zitten. Ik ging op verder op onderzoek om antwoord te krijgen op deze vraag.

Iedereen weet dat stress niet goed voor je is. Het is ongezond om last van stress te hebben. Je kunt er allerlei lichamelijke en psychische klachten van krijgen.
Veel voorkomende klachten bij stress zijn hoofdpijn, nek- en rugpijn, maag- en darmklachten, hartkloppingen, hoge bloeddruk, slapeloosheid, zwaarmoedigheid, zweten, hart- en vaatziekten.

Zeker niet gezond dus om stress te hebben. Mocht je last hebben van stress dan is het zaak om daar mee aan de slag te gaan. Ervoor te zorgen dat je geen ongezonde stress meer zult ervaren in je leven. Het echt serieus te nemen en hulp te zoeken.

Lees hier 9 tips die je leren omgaan met stress

Doodsoorzaak nummer 1 onder vrouwen

Even een heel andere kant op.
Al 10 jaar lang zijn hart- en vaatziekten in Europa doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen.
Per dag overlijden er in Nederland 57 vrouwen aan hart- en vaatziekten! Niet alleen oudere vrouwen, maar ook jonge vrouwen. Dat is een enorm aantal.

Je zou genoeg redenen kunnen verzinnen waarom hart- en vaatziekten onder jonge vrouwen een groeiend probleem is. Maar een bekende factor die niet vaak aangehaald wordt is stress. Jonge vrouwen ervaren in deze maatschappij meer stress dan ooit.

Doordat we zo geïsoleerd leven tegenwoordig komt vaak het meeste neer op de vrouw in huis. Gezin, werk en huishouden zijn vaak de dingen die zij moet regelen, omdat mannen gemiddeld nog meer uren werken dan vrouwen. De uitspraak “It takes a villages to raise a child” bestaat niet voor niks. Maar tegenwoordig heb je helemaal geen village meer om je heen om je te helpen. Staat ieder gezin op zich.

Ook vergelijken vrouwen zich vaak met anderen. Door de social media waar iedereen alleen de leuke en goede dingen op plaatst lijkt het net of het bij anderen allemaal beter gaat. Alsof het in andere gezinnen allemaal vlekkeloos verloopt. Dat wil je zelf ook. Want als een ander dat allemaal kan moet jij dat toch zeker ook kunnen. Waardoor je nog meer gaat doen en weer meer stress ervaart.

yoga vrouw hart

Antwoord op de vraag kun je doodgaan aan stress?

Niet om je gelijk meer stress te geven. Maar het antwoord op de vraag kun je doodgaan aan stress is JA.
Je zult niet direct doodgaan als je stress hebt. Maar de lichamelijke klachten die langdurige stress kan veroorzaken zijn niet mis. Klachten waar je uiteindelijk dood aan zou kunnen gaan.

Dus alsjeblieft neem de klachten die je hebt serieus! Doe het voor jezelf en je gezin. Want wie wil er nou op jonge leeftijd al doodgaan? Zijn kinderen niet zien opgroeien?
Zorg ervoor dat je aan de slag gaat om de stress te verlagen. Lukt je dit niet alleen zoek dan hulp.

Hoe kun je stress voorkomen?

Het is belangrijk om stress te voorkomen, maar hoe doe je dat. Ik geef je 5 tips

1. Maak tijd voor jezelf

Zorg dat je elke dag een half uurtje tijd voor jezelf plant. Moeilijk in een druk gezin, maar zo belangrijk. Tijd voor jezelf is de aller beste oplossing om stress te voorkomen. Doe in de tijd die je voor jezelf hebt iets wat jij wilt. Ga lekker wandelen. Lees een goed boek. Ga in bad. Wat jij maar wilt. Het zorgt ervoor dat je relaxter bent en de dag beter aan kunt. Dat je goed kunt zorgen voor je gezin. 

2. Zeg nee

Als vrouw en mama zit het in je dat je graag aardig gevonden wil worden en behulpzaam wil zijn. Je wil graag iedereen helpen. Maar als je iets niet wil, waarom zou je dan geen Nee mogen zeggen? Als je nooit nee zegt loop je jezelf voorbij. Dus de volgende keer dat iemand jou iets vraagt wat je niet wil zeg je nee tegen diegene en leg je uit waarom niet. Wedden dat niemand je het kwalijk neemt.

3. Ga bewegen om te ont-stressen

Bewegen zorgt ervoor dat je je hoofd leeg kunt maken en dat je lichaam de stress af kan voeren. Ook al heb je er de puf niet voor ga lekker sporten. Het geeft je energie en zorgt ervoor dat jij kunt ont-stressen. Bewegen is niet alleen belangrijk voor je kinderen, maar ook voor jou!

vrouwen sporten

4. Omring je met positieve mensen

Ga veel om met positieve mensen. Zij geven je energie en geven jou het voorbeeld hoe jij ook positief in het leven kunt staan. Mensen die positief in het leven staan ervaren een stuk minder stress. Ook bij die mensen gaan er dingen niet zoals zij het liefste zouden willen, maar het is de manier waarop je daar mee om gaat.  

5. Laat de controle los

Neem het leven zoals het komt. Je kunt niet alles onder controle houden en dit moet je ook helemaal niet willen. Zeker niet in een gezin met kinderen. Geniet van de kleine onverwachte dingen die je tegen komt op je pad. Die je kinderen met zich mee brengen

Samenvatting van dit verhaal

Neem je stressklachten serieus. Blijf er niet mee lopen. Zoek hulp als je dat nodig hebt.
Ga aan de slag met bovenstaande tips. Zo kun ook jij een leven leiden zonder zorgen en stress.
Hoeft niemand later te vertellen dat jij bent overleden aan de gevolgen van stress. Kun jij je kinderen gewoon zien opgroeien.

Lees hier 6 simpele dingen die stress verminderen

Hulp nodig? Misschien is de e-cursus nooit meer zorgen of stress iets voor jou. Neem eens een kijkje op deze site.
Mijn review over deze cursus lees je hier.


Heb jij last van stress? Hoe ga je daar mee om?

Wil jij niet doodgaan aan stress? Dan kan deze online cursus wel eens de oplossing voor jou zijn! Al meer dan 10.000 mensen gingen je voor.

NEE, IK WIL NIET DOODGAAN AAN STRESS!