Selecteer een pagina

Het laatste verslag van onze reis.
We gaan veel eerder terug naar Nederland dan we oorspronkelijk bedacht hadden.
Ik vertel je waarom

Moeilijke beslissing

We hebben een heerlijk verblijf gehad op Marjal Costa Blanca. We waren plannen aan het maken om door te trekken naar Portugal voor een langer verblijf daar. Ik wilde heel graag ergens langer naar toe, omdat ik het miste om een vaste plek te hebben. Om iedere keer door te trekken naar een andere plaats en steeds opnieuw alles te moeten ontdekken.

Maar er speelde meer. Veerle bleef heimwee houden naar Nederland en wilde heel graag terug naar haar beste vriendin en familie. Naar het leven wat bekend voelde in Nederland.

Tevens hield mijn VA opdracht op wat net zorgde voor wat extra inkomen. Zonder dat kleine extraatje konden we minder doen van de dingen die we graag wilden. Hadden we ons financieel verrekend op de kosten van de campings. We hadden de camping card, maar kinderen waren duurder dan we berekend hadden.

Michiel en ik hebben de moeilijke beslissing gemaakt om terug te gaan naar Nederland. Om de leuke dingen die de reis ons bracht achter te laten. Terug te gaan naar Nederland wetend dat je daar dan weer terug gaat naar de dingen die je had. Hele leuke dingen, maar ook minder leuke dingen zoals het vast zitten aan een ritme en de koude temperaturen.

Hier lees je hoe we het vinden nu we terug zijn in het Nederlandse ritme

De reis goed afsluiten

We wilden onze reis heel graag goed afsluiten. De reis Spanje in hebben we besloten Barcelona over te slaan vanwege de onrust in Catalonië. Op het moment dat we terug reisden was het daar rustiger en besloten we een camping te zoeken in de buurt van Barcelona zodat we daar toch naar toe konden.

Barcelona was leuk. De kinderen vonden het geweldig om onder de grond in de metro te gaan.
We zijn de stad door geweest met de metro en hebben een aantal bezienswaardigheden bekeken.

Barcelona

Met z’n allen in Barcelona

Daarna zijn we terug gegaan naar de camping waar we begonnen zijn. Terug naar camping le Floride in Le Barcares. Het was heerlijk om daar weer even te zijn. Echt een fijne camping! Heerlijk het overdekte zwembad er bij waardoor we daar ondanks dat het wat kouder was als in Zuid Spanje nog prima konden zwemmen. Op loopafstand van de zee. Er was ook van alles te doen, omdat het bijna Halloween was en vakantie in Frankrijk.

Heerlijk om met z’n allen daar onze reis af te sluiten. Het voelde al echt een beetje als een soort thuis.

Terug in Nederland

We wilden terug naar Nederland naar huis, maar hadden natuurlijk helemaal geen huis meer. Waar ga je dan naar toe? We hebben van alles geprobeerd om een plekje te vinden voor een tijdje. Dat bleek nog moeilijker als verwacht.

Om de tijd te nemen wat te zoeken besloten we eerst naar een camping in de buurt van Deventer te gaan. Deventer is waar we toch wel weer wilden gaan wonen. We kwamen uit op een boerencamping. Ik dacht heel stoer toen we terug in de auto naar Nederland zaten dat we misschien wel tot we een huis zouden hebben op de camping konden blijven. Aangekomen in Nederland kwam ik daar snel op terug. Wat is het koud hier! En vochtig en klam op de camping.

Inmiddels zitten we in een fijn vakantiehuisje op park Sallands Hoeve. Hier kunnen we een aantal maanden blijven. We hebben de luxe van een aantal leuke speeltuinen en een binnenzwembad.

Lees ook: Hoe is het wonen op een vakantiepark? Hebben we al een vaste plek?

Op zoek naar een vaste plek

In een vakantiewoning kun je natuurlijk niet eeuwig blijven wonen. We mogen hier maximaal 6 maanden blijven.
Maar heel fijn is er een groot nieuwbouwproject bezig in Deventer met leuke woningen. Het wordt een gasloze wijk vol met huizen met zonnepanelen.

De inschrijving verliep goed en we hebben zelfs al een woning uit mogen zoeken. Luxe om als 2e kandidaat een huurwoning uit te mogen zoeken! We hebben deze week alle papieren ingeleverd en wachten nu op een definitief akkoord. Dat zou betekenen dat de we vanaf medio februari / maart een woning in Deventer zouden hebben.

Update: Deze woning is het uiteindelijk niet geworden, omdat we vanwege ons inkomen hier niet in mochten. Gelukkig hebben we een heel fijn ander huis gevonden waar we voor de kerst naar toe zijn verhuisd.

Hier zie je een rondleiding door onze nieuwe woning

Nieuwe woning

Als het goed is wordt de rechter woning onze nieuwe woning

Hoe nu verder?

Nu is het voor ons zoeken naar de dingen die wij graag in ons leven willen hebben hoe we dat gaan inpassen in het dagelijkse leven in Nederland. Hoe kunnen we er toch voor zorgen dat we niet mee gaan in de drukke rat-race? Dat we toch veel leuke dingen kunnen blijven doen? Dat we ook nog veel van de wereld kunnen zien?

Het zal een zoektocht worden, maar deze reis zal net zo waardevol zijn als de reis die we gemaakt hebben. Het zal ons mooie dingen gaan brengen en uiteindelijk dichter brengen bij het leven wat wij als familie graag willen. Op welke manier dan ook. We zullen steeds beter gaan ontdekken wat wij als familie nodig hebben om allemaal gelukkig te zijn.

Wat heeft de reis ons gebracht?

Er kwamen natuurlijk best wel wat reacties op onze terugkeer naar Nederland. Niet verwonderlijk als je zulke stappen neemt en dan al snel weer terug keert.

Het maakt ook niet uit wat anderen er van vinden. Wij doen wat goed voelt voor ons en onze familie. Niet wat een ander van ons verwacht. Zolang iedereen het goed heeft.

Natuurlijk is het voor iedereen wennen om weer terug te zijn. Moeten de kinderen weer wennen aan een andere plek. Gaan we straks weer verhuizen. Maar dit zullen wij zo goed als we kunnen begeleiden. Zodat niemand er de dupe van wordt.

Lees hier hoe het gaat ongeveer een maand na terugkomst in Nederland

De reis heeft ons heel veel mooie dingen gebracht. We hebben al onze tijd met de kinderen door kunnen brengen. Hebben alles op onze eigen tijd kunnen doen. Een heerlijk ritme kunnen ervaren waarbij tijd geen rol speelde. Iedere dag kunnen genieten van het zwembad. Nieuwe mensen kunnen ontmoeten. Kunnen ervaren wat goed voelt en wat niet goed voelt. Daar naar kunnen handelen.

Het heeft ons niet gebracht wat we hoopten, maar zijn wel weer een stukje verder in de ontdekkingstocht van ons leven.

familie op avontuur

Familie op avontuur

Is familie op avontuur nu afgelopen? Is het voorbij? Nee zeker niet. Ik heb ontdekt dat familie op avontuur niet alleen draait om reizen met je kinderen. Maar dat het draait om de ontdekkingstocht wat je wil in je leven Wat je wil bereiken. Welk voorbeeld je wil zijn voor je kinderen. Dat je moet doen waar je van droomt.

Lees ook: Leef jij je droom of droom jij je leven?

De site is nu tijdelijk offline, maar komt terug in een andere vorm. Ik ben allerlei leuke nieuwe ideeën aan het uitwerken en zal jullie op de hoogte houden.

Dank jullie wel voor het volgen van ons buitenlandavontuur. Als je het leuk vindt om de verdere avonturen te volgen ben je van harte welkom om te blijven zodat ik je op de hoogte kan houden.

Lees alles over onze reis:
Waarom reizen met je kinderen goed is
Onze keuze voor reizen met de caravan door Zuid Europa
Wat duurt het nog lang! Het naderende vertrek
Proefdraaien in Nederland
Weekverslag 1: Zuid Frankrijk
Weekverslag 2: Naar Spanje
Weekverslag 3: Verder in Spanje
Hoe gaat het nu?