Selecteer een pagina

Ik vind het leuk om jullie even te updaten hoe het hier nu gaat, omdat het eigenlijk heel goed gaat! Iedereen vindt weer een beetje zijn plekje.

Shit happens

Maar om zo ver te komen dat het goed gaat is wel wat aan vooraf gegaan. Terug komen in Nederland was behoorlijk wennen. De temperatuur was onaangenaam in vergelijking met wat we onderweg hadden. Ik als ware koukleum heb echt weer moeten wennen aan de Nederlandse temperaturen.

Daarnaast schreef ik in de vorige blog dat het leek of we een woning gevonden hadden. Dat gaat helaas niet door. Omdat ik nu geen werk heb zitten we met een inkomens probleem voor het duurste segment van de sociale huur.

Daar had ik nooit rekening mee gehouden. We hadden altijd te veel inkomen om in aanmerking te komen voor sociale huur. Nu zonder inkomen leek het me een fijne bijkomstigheid dat we nu in aanmerking zouden komen voor een huurwoning die niet zo belachelijk veel kost.

Maar voor het duurste segment is ons inkomen nu niet eens hoog genoeg! Hebben wij weer. We zullen dus op zoek moeten naar kleinere woningen of op andere plekken als waar we in eerste instantie aan gedacht hebben.

Iedere keer weer een teleurstelling. Na 14 jaar ingeschreven te zijn bij de gemeente eindigen we niet hoog genoeg of ons inkomen voldeed niet. Er ging bij mij zoveel negatieve energie in zitten. Tot mijn moeder tegen mij zei: niks moet en alles mag. Je mag genieten van de dingen die je nu wel hebt.

Hier zie je een rondleiding door onze nieuwe woning

Genieten van de kleine dingen

Ik heb er van de week nog een blogpost over geschreven: Genieten van de kleine dingen om je heen. Soms lukt het je even niet. Het lijkt wel of alles tegen zit in zo’n periode.

Maar ik heb het negatieve om weten te draaien. Het los weten te laten en te zien wat er op ons pad gaat komen. Ik ben weer positief gaan denken.

Want we zitten hier toch schitterend! We hebben een lekker klein warm huisje met veel rust en ruimte om ons heen. Precies wat ik graag wilde toen we terug gingen naar Nederland.

Hoe het is om te wonen op een vakantiepark lees je hier.

Als ik overdag door de grote ramen naar buiten kijk zie ik zo veel verschillende vogeltjes aan de vetbollen hangen. Er komt zelfs af en toe een eekhoorntje langs om te kijken of er nog wat te halen valt.

Achter ons huisje hebben de kinderen een schitterende speeltuin op een groot grasveld waar ze zich heerlijk kunnen vermaken. Aan het begin van het park hebben ze nog een mooie speeltuin tot hun beschikking. We kunnen gaan zwemmen wanneer we maar willen. Lopen van het park af en zijn in het bos. Wat willen we nog meer!

Het is heel fijn om hier van te kunnen genieten. Om de rust in mezelf weer terug te hebben en te kunnen zien wat er wel is.

genieten in het bos

De plannen met familie op avontuur

Onze avonturen zijn veranderd nu. Van de week hebben de kids heerlijk de hele dag gespeeld in de binnenspeeltuin. Zijn we met opa en oma naar de Intratuin geweest waar we hebben kunnen genieten van de mooie kerstsfeer. Met de neefjes en nichtjes wezen bowlen op het park.

Alledaagse avonturen die heel speciaal zijn.

Ook de website gaat door. Daar is al het een en ander aan veranderd. Familie op avontuur is namelijk veel meer dan alleen maar reizen met je familie geworden. Het gaat over meer.

Over mama’s die vol energie bewust willen leven. Zonder stress in het leven willen staan. Hun blik op de wereld willen veranderen. Niet alleen maar willen dromen, maar ook hun doelen willen realiseren. Ook al gaan deze doelen buiten de gebaande paden. Mama’s die hun dromen willen leven.

Samen met je familie avonturen maken zodat je samen het leven kunt leiden wat je graag wil. In plaats van vast te zitten in de sleur van hoe het zou moeten.

Neem je kinderen mee op jouw avontuur

Zodat je je kinderen mee geeft dat je alles kun bereiken wat je maar wilt. Dat je je kinderen leert om hun dromen waar te maken.

Je later vol trots kunt terug kijken op je leven en kunt concluderen dat je echt geleefd hebt.

Dit is waar ik wil dat familie op avontuur over gaat. Dat jij alles kunt vinden op de site om gelukkig te zijn. Bewust te leven. Je dromen achterna te gaan.

En daarbij onze eigen avonturen blijven delen. De stappen die wij zelf maken. Dingen die wij ondernemen. Ups en de downs.

De site zal steeds verder aangevuld worden.

Mijn eigen doelen

Uiteraard heb ik voor mezelf ook doelen. Ik vind het alleen zo moeilijk om de eerste stap te gaan zetten naar die doelen. Kan maar niet uit mijn comfort zone komen en aan de slag gaan.

Daarom deel ik mijn doelen met jou. Misschien dat dat me een steuntje in de rug geeft om de eerste kleine stapjes te gaan zetten.

Voor mezelf heb ik de volgende doelen gesteld:
– Ik wil gaan sporten en aan yoga gaan doen
– Vaker leuke dingen gaan doen
– Mij minder concentreren op problemen met geld en meer genieten van wat je er mee kunt
– Gezonder gaan eten
– Mijzelf een jaar de tijd geven om een online inkomen op te gaan bouwen. Ik verwacht geen  grote bedragen eind 2018, maar er moet wel vooruitgang geboekt zijn en perspectief bieden.

Lees hier de 6 beste manieren om online geld te verdienen

Hier wil ik aan gaan werken tot aan het einde van volgend jaar. Kleine stappen te nemen de juiste richting op. Zodat ik eind 2018 terug kan blikken om te kijken wat ik bereikt heb. Om voor mezelf mijn doelen bij te kunnen stellen en verder te gaan richting mijn ultieme droomdoel.

Hier lees je een blog over mijn doelen voor 2018 en hier vindt je onze bucket list voor dit jaar.

leef je droom

Houd je grote doel voor ogen

Heb jij ook een groot doel voor jezelf gesteld? Weet jij waar jouw B punt is waar jij graag naar toe wilt? En minstens zo belangrijk weet jij waar jouw A punt ligt van waaruit jij start?

Ik denk dat het heel belangrijk is om voor jezelf een groot doel te hebben. Je ultieme droom! Als  je dat namelijk bij iedere beslissing die je maakt voor ogen houdt dan maak je nooit een verkeerde beslissing.

Natuurlijk kunnen dingen anders uitpakken als je wilde. Niks in het leven loopt zoals je het verwacht. Maar als jij bij iedere keuze en iedere beslissing die jij moet moeten jouw ultieme doel voor ogen houdt, dan eet je wat je moet doen in iedere situatie.

Breng je startpunt in kaart om de juiste kant op te gaan

Soms lijkt het misschien niet duidelijk. Komen er hele vervelende dingen op je pad. Shit happens. Bij iedereen. Maar als jij weet waar je heen wilt, dan weet je ook wat je moet doen.

Om te bepalen wat je precies moet doen en waar je moet beginnen moet je wel weten waar het punt is waar je start. Hoe klote je situatie misschien ook is breng hem voor jezelf in kaart. Zodat jij echt precies weet wat er nu gaande is op het gebied van je financiën. Op het gebied van je relaties met de mensen om je heen. Van je gezondheid. Het gebied van jouw geluk. Op het gebied van jezelf.

Lees hier meer over focus op je doelen


Weet jij van jezelf waar jij staat? Heb jij een ultiem droomdoel waar je heen wilt? Lees hier meer over het leven van je droomleven


Lees alles over onze reis:
Waarom reizen met je kinderen goed is
Onze keuze voor reizen met de caravan door Zuid Europa
Wat duurt het nog lang! Het naderende vertrek
Proefdraaien in Nederland
Weekverslag 1: Zuid Frankrijk
Weekverslag 2: Naar Spanje
Weekverslag 3: Verder in Spanje
Laatste verslag: Einde van de reis