Selecteer een pagina

Mijn hemel. Ligt het aan mij of gaat de tijd zo langzaam.
De laatste periode voor ons vertrek lijkt te kruipen!
Terwijl de dagen toch best snel voorbij gaan.
Wat doen we deze laatste periode in Nederland? Ik vertel er meer over

Wat duurt het nog lang ons naderende vertrek!

Eindelijk hebben de kinderen dan vakantie. Onze oudste dochter heeft afscheid genomen van haar klas op de basisschool. Ze had het daar best even moeilijk mee. Wat ik heel goed snap. Ze gaat haar vriendjes en vriendinnetjes best missen. Maar heeft er ook wel veel zin in.

Onze zoon heeft op de peuterspeelzaal afscheid genomen. Daar zou hij sowieso niet terug komen, maar na de vakantie gaat hij ook niet naar de basisschool. Best gek.

Beide kids hebben samen een super geslaagd afscheidsfeestje gegeven voor hun beste vriendjes en vriendinnetjes van school. De hele middag hebben ze gesprongen op het springkussen die we gehuurd hadden. Het weer was super en iedereen heeft zich vermaakt.

Afscheidsfeest kids

We krijgen regelmatig de vraag wanneer we weg gaan en of we alles geregeld hebben.
Ons vertrek zal (rond 😉 ) 2 oktober. Eerst gaan we met de caravan nog even proefdraaien in Nederland in september.

Is het geregeld met de leerplicht?

Met de leerplichtambtenaar schiet het voor geen meter op. Op 30 juni hebben wij bericht gestuurd over de aanvraag van de vrijstelling, maar we hebben nog geen enkele reactie gehad! We hebben er al meerdere malen achter aan gebeld. Ook dat mocht niet baten.

Over reizen met leerplichtige kinderen lees je hier meer

School heeft ons al fijn wat werkbladen mee gegeven, zodat we lesmateriaal hebben voor onderweg. Daar kunnen we dan mee aan de slag. Ook online heb ik leuke werkboekjes gevonden op de site van Yurls. Leuke dingen om mee aan de slag te gaan.

yurls werkboekje zomer

In de zomervakantie beginnen we al. Kunnen we nu al vast een fijn ritme gaan opbouwen voordat we echt weg gaan. Kijken wat wel en wat niet bevalt. Zo zullen we dat met vallen en opstaan samen met de kids gaan ontdekken.

De tijd lijkt voorbij te kruipen

We hebben zo’n zin om weg te gaan dat deze laatste weken echt voorbij lijken te kruipen. Alsof ons vertrek nog heel lang duurt! Nog 10 weken voordat wij pas gaan vertrekken.

Maar deze weken zullen ongetwijfeld als het zo ver is voorbij gevlogen zijn. Veel sneller dan dat we nu denken.
En we hebben natuurlijk ook de 2 oefenweken in september nog tussendoor!

Dus niet zeuren en lekker gaan genieten van de zomervakantie en de laatste weken hier. Voor we het weten is het zo ver. Vertrekken wij ook richting het zuiden om aan ons avontuur te gaan beginnen.

Hoe kom je deze laatste periode door?

Er zal nog best het een en ander geregeld moeten worden. De dagen gaan gelukkig gewoon door en snel ook. Niet te veel na denken over hoe lang het nog duurt. 

Geniet van de dingen die er nu nog zijn en straks niet meer. Neem de dagen zoals ze zijn en leef in het nu. De toekomst komt vanzelf.

Handel stapje voor stapje af wat je nog moet doen. Je komt er vanzelf. Vanzelf is de tijd daar dat je op reis gaat. Sneller dan je denkt!

Lees alles over onze reis:
Waarom reizen met je kinderen goed is
Onze keuze voor reizen met de caravan door Zuid Europa
Proefdraaien in Nederland
Weekverslag 1: Zuid Frankrijk
Weekverslag 2: Naar Spanje
Weekverslag 3: Verder in Spanje
Laatste verslag: Einde van de reis
Hoe gaat het nu?