Selecteer een pagina

We zijn al weer een tijdje terug in Nederland.
Wonen al weer meer als een maand in ons nieuwe huis
De kinderen gaan naar school.
We zijn weer helemaal terug en in het Nederlandse ritme.
Hoe is dat voor iedereen?

Wow, al weer meer dan een maand in ons nieuwe huis. Wat gaat de tijd toch snel! Er moet nog steeds van alles gebeuren hier, maar stukje bij beetje maken we steeds dingetjes af. Veranderen we weer dingen in huis. Maken we er steeds meer ons plekje van.

Een mooi moment om eens te kijken hoe het voor ons allemaal is om weer terug te zijn op een vaste plek in Nederland.

Terug in haar oude klas

Veerle is weer terug in haar oude klas. Bij haar beste vriendinnetje. Terug in groep 2 nog een jaartje extra kleuteren. Helemaal niet verkeerd voor haar.

De klas is klein geworden. Veel van de vriendinnetjes zijn naar groep 3 gegaan na de zomervakantie. Maar dat vindt Veerle niet zo erg.

Ze lijkt het wel weer naar haar zin te hebben op school. Ook de speelafspraakjes na schooltijd zijn weer helemaal van de partij.

Toch merk je aan haar dat ze echt moe is. Moe van weer in dit ritme te zitten. Weer vroeg op te staan. Weer naar school te gaan. Daar weer druk te zijn.

Af en toe geeft ze ook wel aan het te missen dat ze niet naar school hoefde. Dat ze dingen van de reis mist. Het lijkt er op dat wat ze niet heeft dat ze dat mist 😉 Dat gevoel is bij haar dan ook vrij sterk op de momenten dat ze iets of iemand mist.

We doen rustig aan en ze gaat op tijd naar bed om te zorgen dat ze het allemaal vol houdt. Maar een verandering is het wel.

Beginnen op school

Tiemen is na de kerstvakantie ook echt naar school gegaan. Hij doet het goed! Heeft het volgens mij prima naar z’n zin. Af en toe geeft hij ’s ochtends aan niet naar school te willen, omdat hij ons dan zo gaat missen. Maar vervolgens rent hij naar school toe.

Ook hij is moe van het nieuwe ritme en het naar school gaan. De vele indrukken. Hij is de afgelopen weken op vrijdag lekker thuis gebleven, maar vandaag wilde hij wel graag naar school in plaats van thuis blijven. Ik zeg een goed teken.

Onlangs is Liene 2 geworden en gaat zij ook naar school toe voor peuterspelen. Twee ochtenden in de week gaat ze. Het afscheid nemen is een beetje moeilijk voor haar. Maar dat is snel voorbij en dan heeft ze het prima naar haar zin. Doet lekker mee. Een dagje school met alle indrukken er bij is wel vermoeiend, maar niet zo gek als je net 2 bent.

Blijven we hier wonen?

Tiemen snapt nog niet zo dat dit een plek is waar we lang blijven wonen. Hij denkt af en toe al over verhuizen naar een ander huis. Maar vindt het hier ook wel fijn. Hij heeft een vriendje van school in de straat wonen wat hij helemaal leuk vindt.

De bedoeling is wel om hier een lange tijd lekker te blijven wonen. We hebben echt het perfecte huis. Heerlijk aan het einde van de straat waardoor het lekker rustig is. Achter het huis een groot speelveld. Vriendjes en vriendinnetjes weer in de buurt.

Hoe vind ik het om weer helemaal in het Nederlandse ritme te zijn?

Ik vind het echt wel even wennen.

Aan de ene kant is het lekker dat de kinderen naar school gaan en dat ik dan tijd voor andere dingen heb.

Aan de andere kant voelt het ook dat ze wel heel veel weg zijn met 5 dagen school.

Ook het vroege opstaan en weer zorgen dat ze op tijd op school zijn was even wennen, maar gaat best prima. Je hebt een hele dag om dingen te doen 😊

Maar het liefst? Was ik met dit weer toch echt nog in Spanje of Portugal geweest. Of ergens anders waar het mooi weer is en lekker warm. Ik houd toch echt wel van lekker weer!

Het voelt wel gek om weer helemaal terug te zijn bij iets waarvan we eigenlijk weg wilden. Weg uit dit ritme. Van dit weer. Weg van de weinige tijd die we met het complete gezin hebben. Van Nederland waar bijna iedereen het altijd druk heeft (of zich druk maakt).

Als het kon was ik vandaag weer vertrokken naar de warmte. Naar de vrijheid.

Maar een beetje vrijheid is er nog. Ik ben nog niet aan het werk in loondienst en hoef voorlopig nog niet op zoek naar een baan. Ik doe vrijwilligerswerk op school en krijg zo ook een beetje mee van de dingen die er op school gebeuren. Leuk om daar tijd voor te hebben.

Ik heb wel dingen veranderd aan mijn ritme

Om andere dingen te kunnen bereiken moet ik andere dingen gaan doen. Om mijn doelen waar te maken moet ik er voor zorgen dat ik dat kan realiseren. Moet ik veranderen.

Zo hebben we onze financiën anders ingericht. Om nog duidelijker te hebben welk geld waar voor bedoeld is. Dingen toegepast uit het boek het miljonairsbrein ontrafeld van T Harv Eker

Ook op het gebied van gezond eten doen we ons best. Ik maak regelmatig zelf bottenbouillon om lekkere soep van te maken. Geregeld verse muntthee met gember. Over het algemeen best gezonde maaltijden.

Om mijn dagen voor mezelf goed te beginnen sta ik ’s ochtends eerder op. Zo heb ik even tijd voor mezelf. Heerlijk om zo de dag te beginnen. Ik begin dat ook gelijk met iets sportiefs. Eerst alleen planken, maar na een tip op mijn bericht op Facebook ben ik deze week begonnen met deze krachttraining thuis.

Af en toe mediteer ik dan in de ochtend, maar dit wil ik nog regelmatiger gaan doen.

Wat is de droom die we op dit moment hebben?

We hebben er voor gekozen om voor nu weer terug te zijn in Nederland. Hier weer een vaste plek te hebben. De kinderen weer naar school te doen.

Nu weer vertrekken kan gewoon niet. Ook al zit ik liever buiten in een zonnetje.

Maar we hebben wel een droom. Onze droom is om volgend jaar een camper te kopen zodat we in ieder geval iedere vakantie weg kunnen waar we heen willen. Zodat we zo veel mogelijk kunnen genieten van de vrijheid die we hebben.

Dat wordt hard sparen! De camper die wij zouden willen kost nog wel wat.

Zaaien en oogsten

Gisteren hoorde ik een mooie uitspraak. Wordt als een boer. Ga eerst liefdevol zaaien om daarna te kunnen oogsten. Dit jaar wordt ons zaai-jaar om volgend jaar te kunnen oogsten. Meer te kunnen doen van wat we eigenlijk willen om dichter bij ons droomleven te komen.

We hebben nog steeds een droomleven in ons hoofd. Een droomgevoel naar vrijheid. Ik geloof er ook zeker in dat we kunnen bereiken wat we uiteindelijk willen.

Hoe we dat precies allemaal gaan doen. Wat we allemaal willen. Wat allemaal kan. Dat wordt een reis om met het hele gezin te gaan ontdekken. Ontdekken waar iedereen zich fijn bij voelt. Een droomleven is niet altijd perfect en dat hoeft ook niet.

Wil je meer weten over mijn doelen voor 2018? Dat lees je hier.
En hier kun je lezen wat er voor dit jaar op onze bucketlist staat.

Ben jij klaar met de Nederlandse drukte?

Wil jij graag een leven zonder stress en met vrijheid?
Wil je meer rust in je leven?
Droom jij van reizen?

Ik kan je alleen maar aanraden om zelf op je eigen reis te gaan. Dit hoeft niet letterlijk reizen te zijn, maar een ontdekkingsreis naar jezelf. Te gaan ontdekken wat jouw droomleven is.

Ga uitzoeken wat jij wil. Wat jij belangrijk vindt. Doe in je leven meer van de dingen die jij belangrijk vindt.

Creëer rust. Leer omgaan met je stress. Denk na over andere manieren van geld verdienen.

Zorg dat jij jouw manier vindt om minder druk te worden. Een leuker leven te leven. Durf je dromen achterna te gaan. Fouten te maken. Je dromen bij te stellen.

Je hoeft niet per se weg uit Nederland om minder druk te zijn. Wel moet je keuzes maken voor de dingen die jij belangrijk vindt en de rest laten schieten.