Selecteer een pagina

Wel eens gereisd met kleine kinderen?
Een buggy mee genomen in het vliegtuig?
Daarmee proberen te wandelen in het buitenland?
Hoe doe je dat als je ergens komt waar je met een buggy niet uit de voeten kan?
Ik moet jullie een geheim verklappen! 
Over een onmisbaar item bij reizen met kleine kinderen.

Als je hebt gereisd met kleine kinderen en een buggy mee hebt genomen herken je het vast wel dat het een heel gesleep kan zijn met zo’n buggy. Dat de voetpaden in het buitenland vaak niet zo zijn als hier in Nederland. Je er op het strand niet mee uit de voeten kan. Ook een wandeling door de bergen lukt niet met een buggy. Om maar niet te spreken van drukke markten met een buggy.

Maar hoe doe je dat dan wel met een klein kindje? Hoe neem je die nou makkelijk mee zodat je zelf ook nog alle bewegingsvrijheid hebt?

Wat is dat onmisbare item?

Maar wat is dan dat grote geheim? Hoe zorg je er dan voor dat je je kleine kindje makkelijk overal mee naar toe kan nemen?
Dat je zelfs niet gebonden bent aan je hotelkamer, appartement, caravan, tent of wat dan ook voor slaapjes?

Het grote geheim is……. een draagdoek of een ergonomische drager! Deze mag echt niet ontbreken tijdens je reis!

En wel om de volgende redenen:

 • Je kunt gaan en staan waar je wilt! Je hoeft geen rekening te houden met een wandelwagen of buggy die niet overal mee naar toe kan.
  Wil je wandelen in een natuurgebied? Kan prima met je kindje in een draagdoek of drager.
  Wil je naar een klein plaatsje met smalle steegjes en kinderkopjes? Ook dan is het ideaal!
  Naar het strand? Je kunt makkelijk door het zand lopen.
  Over een drukke markt? Je kindje zit veilig bij jou en kan alles zien. In plaats van alleen maar uitzicht te hebben op benen.
 • Slaapjes kunnen overal en altijd gedaan worden. Je kindje kan slapen wanneer het wil!
  Je hoeft dus niet op een bepaalde tijd terug te zijn of te wachten tot je kindje klaar is met slapen voor je weg kunt. Ideaal!
 • Daarnaast is het ook nog eens heel fijn voor je kindje om alles dicht bij papa of mama mee te mogen maken.
  Als ze heel klein zijn lekker beschermd tegen de veel indrukken op je buik. Het is natuurlijk heel wat om een reis te maken als je klein bent.
  Als ze groter zijn lekker mee kijkend vanaf de rug. Zodat ze alles kunnen zien en ontdekken.
Liene slapen drager

Liene aan het slapen in de drager

De juiste drager of draagdoek aanschaffen

Er zijn zoveel dragers en draagdoeken op de markt tegenwoordig. Hoe weet je nou wat een goede is? Eentje waar je fijn mee kunt dragen en dat voor je kindje ook fijn is?

Ten eerste heb je de keuze uit een drager of een draagdoek.

Een draagdoek moet je altijd om knopen. Dat vergt enige oefening en handigheid. Het voordeel is dat je een draagdoek vaak heel strak kunt spannen, waardoor het dragen minder zwaar is. Je kunt hem precies zo spannen dat het super comfortabel zit voor zowel jou als je kindje.

Ook zijn er verschillende manieren om de doek om te knopen. Zowel op je buik als op je rug. Zoek eens op Youtube en je vindt heel veel filmpjes van de verschillende knopen. Daarin wordt vaak precies voor gedaan hoe je moet knopen en wat je moet doen.

Wil je een draagdoek aanschaffen ga dan altijd voor een geweven draagdoek. Je hebt ook rekbare doeken, maar deze zakken vaak uit en kun je alleen voor jonge baby’s gebruiken. Zodra je kindje zwaarder wordt kun je die niet meer gebruiken.

Tiemen in de draagdoek

Tiemen in de draagdoek

Een ergonomische drager

Wil je meer gemak en lijkt het knopen met een draagdoek je niks? Dan kun je gaan voor een ergonomische drager. Deze worden ook wel een Soft Structured Carrier (SSC) genoemd.

Voordat je een drager wil kopen is er iets waar je van op de hoogte moet zijn. Grofweg gezegd kan je de dragers namelijk in 2 categorieën verdelen. Je hebt de ergonomische dragers, maar er zijn ook niet ergonomische dragers in omloop. Niet ergonomisch voor jou waardoor het niet fijn draagt. Maar erger nog niet ergonomisch voor je kindje. Voorbeelden van niet ergonomische dragers zijn onder andere de bekende Baby Björn of MiniMonkey.

In een niet ergonomische drager bungelen de benen van je kindje naar beneden. Je kindje wordt als het ware aan zijn kruis opgehangen. Slecht voor de natuurlijke houding en het niet ontwikkelde skelet van je kindje. Slecht voor de heupjes en zijn ruggetje.

Op de afbeelding hier onder kun je het verschil zien.


Op Kiind.nl is een fijn artikel geschreven over het kiezen van een goede draagzak.

Hoe vind je voor jezelf de juiste drager?

Het is een kwestie van passen. Zoek via Google een draagconsulent bij jou in de buurt. Dan kun je verschillende dragers uit proberen om te kijken wat fijn zit voor jou en je kindje.

Je kunt er voor kiezen om een draagconsult bij je thuis te doen. Hoef je nergens heen en komt de draagconsulent bij jou een huis met verschillende dragers of doeken zodat je ze uit kunt proberen en vaak kun je ze via de draagconsulent ook aanschaffen.

Veel draagconsulenten hebben ook een inloopspreekuur. Zodat je langs kun komen om daar dragers te passen en testen. Ook kun je er wellicht eerst eentje huren bij je draagconsulent. Kids Travel Service verhuurt ook dragers.

Waar koop je een fijne draagdoek of drager?

Online zijn er veel winkels waar je draagdoeken en dragers kunt kopen. Bijvoorbeeld de webshop van Little Greeny vindt je draagdoeken en dragers. Een hele fijne webshop waar ze nog veel meer leuke dingen verkopen.

Ook bij bol.com vind je draagdoeken en dragers. Let er daar wel op dat je een ergonomische drager komt om het comfortabel voor je kind en jezelf te maken!

Dus wat vergeet je niet op je volgende reis?

Vergeet de volgende keer dat je gaat reizen met kleine kinderen geen drager! Je zult zien dat je er zo veel gemak van gaat hebben.

Neem jij een drager of draagdoek mee op reis? Waar kan je wel of niet zonder?

 

*Disclaimer: Dit artikel bevat mogelijk affiliate links. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via één van deze links iets aanschaft. Dit kost jou niets extra’s. Ik beveel alleen producten en diensten aan waar ik voor 100% achter sta.

Wil jij ook graag een ergonomische drager?

JA! Ik wil graag ook een ergonomische drager

Of ga je liever voor een mooie draagdoek?

JA! Ik ga liever voor een mooie draagdoek