Selecteer een pagina

Mensen die positief denken bereiken meer in hun leven.
Wil jij positiviteit voor leven aan je kinderen?

Jij bepaalt zelf of je positief denkt of niet.
Tijd om meer positieve gedachten in je leven te krijgen!

Heb jij er wel eens over na gedacht hoe het zit met jouw gedachten? Hoeveel invloed je daar zelf op kunt hebben? Dat jij helemaal zelf bepaalt of je dingen van de positieve kant kan bekijken?

Het is echt verbazingwekkend dat heel veel mensen zich er niet van bewust zijn dat ze zelf bepalen of ze iets ervaren als positief of negatief. Als goed of slecht. Dat ze blij of ongelukkig zijn.

Ik leg je uit hoe dat precies werkt

Zelf bepalen hoe je over iets denkt

Iedereen kijkt anders tegen dingen aan. Goed en slecht is een oordeel die je zelf aan iets geeft. Het is relatief. Wat jij goed vindt vindt iemand anders misschien wel slecht. Het ligt eraan vanuit welk perspectief je kijkt.

In feite bestaat goed of slecht helemaal niet. Dingen zijn alleen, zonder oordeel. Het oordeel goed of slecht is iets wat in jouw gedachten afspeelt. Een oordeel die je zelf aan iets hangt. Wat voor iedereen anders is.

Je perspectief kun je veranderen. Door dingen te veranderen in je leven kan je blik op de wereld ook veranderen. Zo simpel is het.

Je kunt zelf bepalen hoe je over iets denkt. Jij bent degene die een oordeel ergens aan geeft. Jij bent degene die bepaalt of je iets goed of slecht vindt. Het gebeurt allemaal in jouw gedachten.

Dus of jij iets goed of slecht vindt ligt helemaal aan jezelf en aan niemand anders. Jij kiest ervoor om aan een gebeurtenis het oordeel goed of slecht te geven.

Jij kiest ervoor of je gelooft in je droomleven of niet.

Je hoofd is een grote opslagplek

Jouw hoofd is een grote opslagplek. Vergelijkbaar met een grote harde schijf. Gebeurtenissen sla je op met het oordeel wat je eraan geeft. Heb je de volgende keer een soort gelijke gebeurtenis dan wordt er op de harde schijf gezocht naar de opgeslagen eerdere gebeurtenis en worden deze opgeroepen met het opgeslagen oordeel erbij.

Op deze harde schijf staan dingen opgeslagen die heel goed gingen. Waar je een positief gevoel bij had. Waar je blij van werd.

Maar ook worden er dingen opgeslagen die niet goed gingen. Waar je je niet goed bij voelde. Die je angst bezorgden. Negatieve gedachten.

Train jezelf in positieve gedachten

Het is dus zaak ervoor te zorgen dat je geen negatieve gedachten op slaat. Te zorgen dat die negatieve gedachten geen opslagruimte in jouw brein krijgen.

Dit kun je doen door je te richten op de dingen die goed gaan in je leven. Geef je positieve gedachten aandacht. Denk extra aan de dingen die goed gaan. Sta er iedere dag bewust stil bij wat er goed is gegaan die dag. Geniet ervan en vier de successen. Zo zorg je ervoor dat dit wordt opgeslagen in jouw brein. Kom je dan in een vergelijkbare situatie, dan is dit het gevoel dat wordt opgeroepen.

Negatieve gedachten geef je geen aandacht. Zodra je merkt dat je in een negatieve spiraal raakt richt je je op iets positiefs. Lukt dat niet kun je je ook concentreren op je ademhaling. Merk alleen je ademhaling op en zodra je wordt afgeleid door een negatieve gedachte ga je weer terug naar je ademhaling. Dit kun je ook doen door te mediteren.

Negatieve mensen denken dat positieve mensen in een droomwereld leven. Dat ze de realiteit uit het oog verliezen. Dat hun negatieve gedachten de realiteit zijn. Maar realiteit bestaat niet. Realiteit is persoonlijk. Jouw realiteit is anders dan de realiteit van wie dan ook. Jouw droomleven kan jouw realiteit worden.

Jij kunt jezelf trainen om positief te zijn. Alleen maar positief te denken. Om zo een leuker leven te hebben.

positieve gedachten trainen 

Positieve gedachten zijn een keuze

Het klinkt makkelijk en het is eigenlijk ook makkelijk. Positieve gedachten zijn een keuze die je hebt. Een keuze die je iedere keer opnieuw kunt maken.

Kies dus bewust voor alleen maar positieve gedachten. Betrap jezelf op negatieve gedachten en buig deze om naar iets positiefs. Je kunt altijd een keerzijde vinden van een negatieve gedachte of gebeurtenis. Je hebt altijd de keuze om dingen om te buigen.

Hier lees je 7 tips om positief te leren denken

Blijf dus niet hangen in negativiteit, angst en onzekerheid. Dat zorgt alleen maar voor stress. Kies voor positiviteit in je leven. Kies voor een gelukkig, succesvol, vrolijk en sociaal leven.

Maak bij iedere gebeurtenis de keuze voor positieve gedachten. Richt je aandacht op de dingen die goed gaan. Kijk verder naar mogelijkheden die je wel hebt. Geniet van de kleine dingen om je heen.

Negatieve gedachten zijn niet slecht. Het is wat het is en ze helpen je niet verder. Zorg ervoor dat je je gedachten gaat veranderen. Dat je uit iedere gebeurtenis, hoe slecht die ook voor je lijkt te zijn, iets positiefs haalt. Dan zal je anders gaan denken en anders gaan leven. Je zult meer vertrouwen hebben in je leven, meer rust ervaren en positiever zijn.

Positiviteit is belangrijk

Tegenwoordig lijkt het wel of alles gebaseerd is op angst. Iedereen boezemt elkaar angst in. De overheid doet er lekker aan mee. De wereld lijkt te vergaan.

Overal word je gewaarschuwd. Niks kan meer zonder dat iemand je wijst op de dingen die misschien wel mis kunnen gaan. We leven in een wereld die gebaseerd is op angst.

Niet zo gek dus dat er zo veel mensen mee gaan in deze angst en negativiteit. Want wanneer heb jij voor het laatst iets positiefs voorbij zien komen in het nieuws?

Het is tijd dat er meer mensen anders gaan denken. Dat er weer een stukje positiviteit in de wereld gebracht wordt. Dat het vertrouwen in de wereld weer gevoed gaat worden.

 blije vrouw bloem

Positief denken begint bij jezelf

Dat begint bij jezelf. Het is belangrijk voor jezelf en je omgeving om positief te zijn. Als jij positief bent levert dat niet alleen voor jezelf positiviteit op, maar ook voor de mensen om jou heen. Die mensen om jou heen die jouw positiviteit oppakken geven dat weer door aan de mensen om hun heen. Zo gaat dat maar door. Dat maakt de wereld weer een stukje mooier.

Dus ontspan jezelf. Glimlach naar iedereen die je tegen komt. Lach meer in het leven dan je nu doet. Richt je op alle dingen die goed gaan in jouw leven. Voed jouw eigen positiviteit en vertrouwen in de wereld. Luister alleen naar de gedachten die jou krachtiger maken. Dan help je jezelf naar een gelukkiger leven en uiteindelijk ook de mensen om je heen.

Start vandaag nog en ga genieten van je leven! Lees mijn 7 tips om positief te leren denken

Hulp nodig om positief te leren denken? Ik kan je de onlinecursus nooit meer zorgen of stress van harte aanbevelen. Je leert er alles om positieve gedachten in je leven te krijgen.

 

Wat is jouw ultieme tip om positief te blijven denken?