Selecteer een pagina

Bij het maken van onze reisplannen wijzigden we nog wel eens van plan.
Eerst naar Mallorca. Dat werd Tenerife.
Om vervolgens toch te gaan reizen met de caravan door Zuid Europa.
Waarom we deze keuze gemaakt hebben? 
Je leest het in deze blog

Afgelopen maart waren wij in Tenerife. Heerlijk in een appartementje op een Belgisch appartementencomplex met een zwembad. Het weer viel een klein beetje tegen door de harde wind die er was, maar de temperatuur was prima. Vooral onze oudste dochter heeft genoten van het zwembad.

 

Waarom Tenerife?

We waren met een reden naar Tenerife vertrokken. We hadden onze plannen om naar het buitenland te gaan. In eerste instantie was het plan om voor een langere tijd naar Mallorca te gaan om te kijken of we daar zouden gaan wonen vanwege het klimaat.

Al snel werd deze bestemming gewijzigd naar Tenerife. Beter klimaat in de winter. Mogelijkheden om de andere eilanden van de Canarische eilanden ook te gaan ontdekken. We waren al eens op Lanzarote geweest op vakantie wat prima bevallen was.

In deze week op Tenerife zouden we het eiland gaan verkennen om te kijken aan welke kant van het eiland we wilden gaan verblijven. Het zonnige zuiden of toch liever het iets nattere, maar groenere noorden. Gaan ontdekken wat Tenerife ons te bieden heeft.

Een prachtig eiland

We hebben een auto gehuurd en hebben het grootste gedeelte van het eiland gezien. De stranden aan het zuiden.
De hoofdstad Santa Cruz waar we geen parkeerplaats konden vinden bij het mooie park wat we zagen. Zo druk, maar toch zag de stad er uit als een fijne stad.

Puerto de la Cruz waar we heerlijk gespeeld en gegeten hebben bij een speeltuintje en naar het zwarte zandstrand geweest zijn. Terug over de El Teide waar het lijkt alsof je door een maanlandschap rijdt. Los Gigantos waar we met een boot de zee op zijn geweest om dolfijnen te kijken en waar we langs de schitterende rotswand gevaren hebben.

Kortom Tenerife is echt een prachtig eiland en ook met kinderen een aanrader!
We willen zeker nog wel eens terug. We hebben nu Tenerife en Lanzarote van de Canarische eilanden gezien, maar ik zou daar graag nog een keer eiland willen hoppen om alle eilanden te zien.

vulkaan el teide

Vulkaan El Teide

Wat is onze droom?

Tijdens deze week hebben we het ook over onze plannen gehad. Wat zouden we nou het allerliefst doen? Wat is onze droom?

Zowel mijn man als ik zouden het liefste allebei willen reizen. Niet op 1 vaste plek, maar meer willen zien. Samen met onze kinderen de wereld gaan ontdekken en ervaren.

Hoe ga je dat dan doen met 3 kleine kinderen? We zagen ons zelf met 3 kleine kinderen niet in appartementen of AirBnB’s verblijven en dan om de zoveel tijd verkassen naar de volgende plek. Dat lijkt ons voor de kinderen te onrustig om iedere keer aan een ander huis te moeten wennen. Vooral onze zoon heeft daar moeite mee.

Wat we tevens misten in Tenerife op het appartementencomplex was een speeltuintje waar de oudste 2 zelf naar toe konden gaan om te gaan spelen. Thuis doen ze dat heel graag. Nu hadden we geen speeltuintje in de buurt en ook spreken ze de taal niet, dus mocht er wat zijn kunnen ze zich niet verstaanbaar maken.

Ze tellen tot 10 in het Spaans, zeggen tegen iedereen ¡Hola! ¿Que tal? en weten wat Pollo en Queso is. Maar dan houdt het ook op.

Speeltuin Puerto de la Cruz

Speeltuin Puerto de la Cruz

Onze plannen veranderen

Daardoor besloten we dat het reizen met een camper of caravan naar campings wellicht een goede manier is om uit te proberen. Te ervaren hoe dat is voor onze familie. Dan heb je voor iedereen een vaste slaapplek die niet veranderd. Hij staat alleen iedere keer op een andere plek, maar het bed is steeds hetzelfde.

Op campings heb je ook altijd speeltuintjes waar de kinderen heerlijk kunnen spelen en papa en mama dan even rustig kunnen zitten 😊 En op heel veel campings zijn ook zwembaden. Daar maken we onze oudste dochter helemaal blij mee en de andere 2 kinderen ook.

Camper of caravan?

Dan de keuze tussen camper en auto met caravan. We willen langzaam reizen, het zo genoemde slow travel. Als een plek ons bevalt willen we daar voor langere tijd blijven. Een camper is een heerlijk makkelijk vervoersmiddel en als je steeds snel verder reist ook ideaal.

We zijn ooit met een camper vanuit Nederland via Duitsland, Zwitserland en Italië naar Zuid Frankrijk gegaan en door Frankrijk weer terug. Alleen toen we in Zuid Frankrijk een aantal dagen op dezelfde camping verbleven en naar het strand wilden moesten we iedere keer met de camper daar heen rijden. De camper is dan je vervoersmiddel en als je ergens heen wil of je moet boodschappen doen, dan moet dat ook met de camper.

Daarom lijkt het ons fijner met auto en caravan. Rijdt minder fijn als een camper, maar als je op de camping bent en je koppelt de caravan af en zet deze neer staat hij gewoon. Niet met je slaapplaats hoeven slepen. Je kunt dan heerlijk makkelijk met de auto overal naar toe rijden.

Daarnaast mogen we de caravan ook nog eens lenen om te proberen of het echt is wat we er van verwachten. Scheelt bij vertrek fijn in de kosten voor aanschaf van een caravan. En als het toch niet bevalt weten we dat ook weer!

Lees hier waarom wij eerder terug zijn gekomen naar Nederland

UPDATE

Mochten we ooit nog gaan rondreizen zullen we een volgende keer dit toch gaan proberen met een camper. De lange afstanden met een auto en een caravan waren intensief. Je rijdt toch minder makkelijk met een auto en een caravan dan met een camper.

Ook de kosten van de camping vielen, ondanks de camping card, toch wel tegen. Met een camper heb je de mogelijkheid tot verblijven op goedkope of gratis camperplaatsen. Of je parkeert je camper onderweg ergens of op een parkeerplaats (wel op eigen risico).

Wat wel het fijne van de auto met camper is is dat je inderdaad je auto als vervoersmiddel hebt als je ergens heen wil. Bij slow travel toch wel ideaal. We konden gewoon boodschappen doen met onze auto. Konden naar steden en dorpen en daar de auto makkelijk parkeren. Dat lijkt me toch lastiger met een camper.

Het is ook heel fijn om ieder dag dezelfde slaapplek te hebben. De kinderen zijn dat in die periode echt als hun huis gaan ervaren. Dat heb je bij zowel een camper als caravan. Voor de kinderen bracht dat wel rust.

Waarom Zuid Europa?

De keuze voor Spanje en Portugal? Vanwege het milde klimaat in de wintermaanden!

Heerlijk om tijdens de wintermaanden ook een goede temperatuur te hebben. We willen testen wat voor invloed dit heeft op de lichamelijke klachten van Michiel.

Beide hebben we nog nooit echt iets van Spanje en Portugal gezien. Michiel is eens in een Spaanse badplaats en Barcelona geweest. Ik ben nog nooit in Spanje of Portugal geweest. Tijd om dat te gaan ontdekken!

Zou jij met je kinderen willen reizen in een camper of caravan? Wat zou jouw voorkeur hebben?

Lees alles over onze reis:
Waarom reizen met je kinderen goed is
Wat duurt het nog lang! Het naderende vertrek
Proefdraaien in Nederland
Weekverslag 1: Zuid Frankrijk
Weekverslag 2: Naar Spanje
Weekverslag 3: Verder in Spanje
Laatste verslag: Einde van de reis
Hoe gaat het nu?