Selecteer een pagina

Waarom zou je moeten reizen met je kinderen?
Waar is het goed voor?
Ik vertel je waarom wij op reis willen en waarom jij dit ook zou moeten doen!

Gisteravond voerde mijn man een telefoongesprek over onze reisplannen. Dat was met iemand die niet goed snapt wat wij gaan doen en waarom. Het is voor mensen die niet hetzelfde voelen als wij wellicht ook moeilijk te begrijpen.

Dat bracht mij op het schrijven van een blog er over. Om toch te proberen enigszins duidelijkheid te geven, want ik vind het zelf ook best moeilijk uit te leggen omdat het een gevoel is wat wij hebben 😊 

Ik weet zeker dat er meer mensen zijn die zich afvragen waar we mee bezig zijn. Ik leg het uit!

Waarom is reizen goed voor jou en je kinderen?

Wat vind jij belangrijk in jouw leven? Ben je blij met de rat race waar je in zit? De dagelijkse sleur van het Nederlandse ritme?

Het is namelijk heerlijk om hier uit te stappen! Om je kinderen mee te nemen op reis en nieuwe dingen te gaan ontdekken.

Te kunnen doen wat je zelf wilt op een manier die bij jullie als familie past.

Je kinderen zelf te onderwijzen. Samen nieuwe dingen te ontdekken. Dingen die ze op school en thuis niet leren en mee maken.

Om te genieten van het mooie weer en iedere dag te kunnen zwemmen.

De vrijheid te hebben om te kunnen gaan en staan waar je wil. Zonder dat je gebonden bent aan een vaste plek. Zonder dat je vast zit in een ritme.

Alle tijd samen te hebben. Om constant bij elkaar te zijn. Dingen met elkaar mee te maken.

Uit de sleur van je dagelijkse leven

Het is goed voor jezelf om uit de hectiek en sleur van je dagelijkse leven te stappen. De dingen te doen die jij leuk en belangrijk vindt.
Goed voor je kinderen om de hele dag samen met hun ouders (en wellicht broertjes en/of zusjes) te zijn.
Fijn om samen nieuwe avonturen aan te gaan.

Iedereen die droomt over reizen met zijn kinderen kan ik alleen maar aanraden om het te doen. Ga op ontdekking. Ga het avontuur aan!

Het brengt je dichter bij elkaar. Het laat je samen nieuwe spannende dingen doen. Je maakt mooie herinneringen.

Dat is waarom reizen met kinderen goed is!

Lees hier meer over reizen met leerplichtige kinderen

Wat gaan we doen?

Aankomende oktober (2017) gaan wij vertrekken met een auto en geleende caravan. Waarvoor super dank aan mijn schoonouders die hun caravan uit willen lenen voor een half jaar aan ons.

We gaan reizen door Zuid Europa. We zullen vertrekken naar Spanje en Portugal om daar rond te reizen.

Waarom wie kiezen voor reizen met een auto en caravan lees je hier

De plannen passen zich aan 

Deze plannen zijn al een aantal keer veranderd.

Eerst wilden we naar Zuid Spanje om op een vaste plek te wonen.
Daarna bedachten we dat Mallorca wellicht beter zou zijn, omdat we daar al een keer geweest waren en het een prachtig eiland is.

Toen mijn man en ik beide voelden dat we toch liever meer wilden zien van de wereld in plaats van alleen maar voor altijd op 1 plek wonen besloten we Mallorca in te ruilen voor Tenerife. Omdat je daar dan ook heerlijk kunt eilandhoppen en dicht bij Afrika zit.

Er kwam nog een optie tussendoor van een house sit van 3 maanden in Amerika, maar dat was helaas financieel niet haalbaar voor ons.
Anders zouden we een dezer dagen naar Amerika vertrokken zijn.

Nadat we in maart voor een week op Tenerife zijn geweest besloten we dat dat een heerlijk eiland is, maar niet voor ons om ergens op een appartementje te gaan wonen met onze 3 kinderen en vanuit daar naar andere plekken te gaan in telkens andere woningen.

Onze zoon heeft een beetje moeite met zich steeds aanpassen aan andere plekken. Tevens zag ik onze kinderen op Tenerife nog niet met z’n tweeën de straat op gaan naar een speeltuintje terwijl ze nog een Spaans spreken om heerlijk te gaan spelen. Het geen dat ze hier graag doen!

Zoals je leest wijzigen onze plannen nogal eens. Ze vormen zich steeds meer naar de plannen waarvan wij denken dat ze het beste passen bij ons gezin. Met de ervaringen die we op doen. Het is een leerzaam proces!

Met de auto en caravan

In een besloten Facebookgroep leerden we een onwijs leuk gezin kennen dat eerder al op reis is geweest met een auto en caravan door Spanje en Portugal. In juni vertrekken zij weer. ( Je kunt ze vinden op http://samendewereldontdekken.nl/)

Daar zijn wij ook eens over gaan denken. Hoe zou het voor onze familie zijn om te gaan reizen met een auto en caravan? De kinderen slapen iedere avond in hetzelfde bed. We gaan naar campings toe met speeltuintjes waar ze zelf naar toe kunnen gaan om te spelen. We kunnen meer zien dan dat we op 1 vaste plek verblijven. Lijkt ons win-win-win 😃

Dat is dus wat we gaan proberen in oktober. Of dit inderdaad is wat bij ons hele gezin past.
We hebben geen idee, maar we gaan het ervaren! We vertrekken gewoon en zien wel wat er op ons pad komt. Waar we precies naar toe gaan.

Langzaam reizen of toch niet?

Hoe lang we op een bepaalde plek blijven ligt er aan hoe goed het bevalt. Misschien een paar dagen. Misschien wel een maand. Deze reis mag zich gaan vormen op een manier zodat het goed voelt voor ons allemaal.

Wie weet zijn we wel zo weer terug in Nederland, omdat het toch niet is wat bij ons past. Het mag allemaal! Het is een experiment en experimenten kunnen niet mislukken. We weten het alleen maar door te gaan doen en ervaren. Als we het niet doen zullen we het nooit weten. 

Wil je weten wat er gebeurd is tijdens onze reis? Lees deze blog: Einde van de reis

Onderaan dit artikel vind je de linkjes naar de weekverslagen die ik schreef tijdens onze reis en alle blogs die er verder mee te maken hebben.

Wat zijn de plannen na het geplande half jaar?

Mocht het wel bevallen dan zijn we in ieder geval een half jaar onderweg. Daarna moeten we de caravan weer netjes in Nederland afleveren zodat hier voor mijn schoonouders het vakantieseizoen weer kan beginnen.

Wat we dan gaan doen? Geen idee! Er zijn zoveel mogelijkheden.
Misschien komen we er achter dat we toch wel heel graag in Nederland wonen en gaan we hier op zoek naar een huis.

Misschien is het wel zo goed bevallen met auto en caravan dat we zelf een caravan gaan kopen en weer vertrekken.

Of reizen we toch liever naar andere werelddelen om nog meer van de wereld te kunnen zien met z’n allen.

Wie weet vinden we een heerlijke plek in Portugal of Spanje om te gaan wonen voor vast. We laten dat nu nog helemaal open!

Vrijheid in plaats van angst

Ik was altijd iemand die van zekerheid hield. Het vreselijk moeilijk vond om keuzes te maken en knopen door te hakken. Het heerlijk vond om een eigen vaste woonplaats te hebben. Na een verhuizing met mijn man moest ik wennen aan een andere plek en andere geluiden.

Maar er is wat veranderd. Ik ben alles in een ander perspectief gaan zien door na te gaan denken over wat ik belangrijk vind.

Lees ook de blog: Wat vind jij belangrijk?

Ik wil terug kunnen kijken op mijn leven en kunnen denken: ja ik heb echt geleefd. Ik heb gedaan wat ik leuk en belangrijk vond. Dat ik heb mogen ontdekken, ervaren en leren.

Een voorbeeld te zijn voor mijn kinderen en anderen dat je echt kan doen wat je leuk en belangrijk vindt. Ik laat mijn angst en onzekerheid het niet winnen van de mooie plannen en ideeën die we hebben.

Hoe dat zit met school en hoe we dat gaan oplossen lees je hier 

Wil je ook reizen met je kinderen?

Ik kan het je alleen maar aanraden! Het brengt je dichter bij elkaar. Je leert zo veel.

Je kinderen zullen nieuwe dingen zien en mee maken die ze anders niet mee maken. Dingen leren die ze op school niet leren.

Het is een heel mooi avontuur. Niet alles zal gaan zoals je graag wil, maar ook dat brengt je weer mooie dingen.

Het reizen geeft je mooie inzichten. Je leert jezelf er ook beter door kennen. Weet beter wat wel en niet bij je past.

Je hebt alle tijd met je kinderen. De jaren vliegen voorbij en voor je het weet zijn ze oud genoeg om helemaal op eigen benen te staan. Niks fijner dan nu met z’n allen genieten!

Laat je niet tegen houden door wie dan ook als dit is wat je wil. Wees niet bang dat ze dingen van school missen. Want deze ervaring daar kan geen school tegen op.

Lees alles over onze reis:

Onze keuze voor reizen met de caravan door Zuid Europa
Wat duurt het nog lang! Het naderende vertrek
Proefdraaien in Nederland
Weekverslag 1: Zuid Frankrijk
Weekverslag 2: Naar Spanje
Weekverslag 3: Verder in Spanje
Laatste verslag: Einde van de reis
Hoe gaat het nu?