Selecteer een pagina

We zijn nog een week op camping le Floride in Le Barcares gebleven.
Waarna we afgelopen dinsdag verder gereisd zijn.
We zijn Spanje in gegaan. 
Welke domme keuze we gemaakt hebben lees je in het verslag

Heimwee

De kinderen hebben af en toe best heimwee naar Nederland. Naar vriendjes en vriendinnetjes en naar opa en oma. Dat speelt wel eens op en op dat moment zouden ze het liefste direct terug gaan naar Nederland.

Maar over het algemeen gaat het heel goed en vermaken ze zich prima! Het grootste gedeelte van de tijd genieten ze echt van de reis en de dingen die ze doen. Willen ze helemaal niet terug en vinden ze het fijn dat ze kunnen doen wat ze leuk vinden. Dat ze niet naar school hoeven, dagelijks kunnen zwemmen iedere ochtend zo lang kunnen slapen als ze zelf willen en in de avond niet per se vroeg op bed hoeven. Ons ritme is dan ook al een beetje verschoven. Je kunt het nog geen Spaans ritme noemen, maar zoals in Nederland is het ook niet meer.

Perpignan

We zijn nog naar de plaats Perpignan geweest. Een hele leuke plek met een oud stadscentrum met allemaal leuke winkeltjes. Zelfs autovrij het oude gedeelte van de stad. Dat zie je niet vaak in het buitenland vind ik een autovrij stadscentrum

Leuk speeltuintje tegen gekomen waar de kids nog even heerlijk gespeeld hebben.

perpignan

In een winkelstraatje in Perpignan

Nieuwe vrienden

We hebben op Le Floride ook een heel leuk Engels gezin ontmoet. Ook homeschoolers. Zij hadden een zoontje van 6 en een dochter van 10. De kinderen hebben veel met elkaar gespeeld. Het zijn echt vrienden geworden en het was dan ook erg jammer dat ze verder gingen naar een andere camping.

De kinderen waren in het begin nog een beetje terughouden met de communicatie, maar leerden steeds meer Engels en redden zich prima! Zo leuk om te zien hoeveel ze geleerd hebben in de tijd dat ze samen gespeeld hebben. Veerle heeft er een leuke penvriendin aan over gehouden.

Verder reizen naar de volgende camping

We vertrokken dinsdag 3 oktober naar de volgende camping in Spanje. Naar camping Esponellà in Catalonië.

Wat een domme zet van ons! De camping ligt maar op een uurtje rijden van le Barcares, dus het beloofde een lekker relaxte reisdag te worden.

Maar we hadden het nieuws niet goed in de gaten gehouden en hadden niet mee gekregen dat er deze dag in heel Catalonië gestaakt zou worden. We hebben daardoor 4 uur in de file gestaan op de snelweg. Wat een ramp! De kinderen hebben zich gelukkig heel goed gehouden, maar leuk was het niet. Daardoor kwamen we pas aan het eind van de middag aan op onze camping.

Gelukkig hadden we drinken en flessen water nodig en waren we in Frankrijk nog even langs de supermarkt geweest. Zo hadden we eten en drinken mee in de auto en hadden we ten minste nog iets. Aangekomen op de camping bleek namelijk dat er ook geen boodschappen te doen waren in de buurt. Met het eten wat we nog hadden een mooi avondmaal klaar gemaakt.

file snelweg

Uit de auto tijdens de file op de snelweg

Camping Esponellà

De nieuwe camping is prima. Het zwembad is niet te groot, maar ze kunnen er heerlijk zwemmen. Buiten is het bad helaas te koud, maar gelukkig is er een klein overdekt badje. Het sanitair is verouderd, maar ze hebben er heerlijke douches. Waar je zelf de temperatuur in kunt stellen, zelf kunt weten hoe lang je onder de douche staat en een harde straal. Wat een verademing!

Nu de omgeving verkennen wat hier allemaal te doen is!

Lees alles over onze reis:
Waarom wij denken dat onze reis goed is voor onze familie
Onze keuze voor reizen met de caravan door Zuid Europa
Wat duurt het nog lang! Het naderende vertrek
Proefdraaien in Nederland
Weekverslag 1: Zuid Frankrijk
Weekverslag 3: Verder in Spanje
Laatste verslag: Einde van de reis
Hoe gaat het nu?

 

camping esponella

Onze nieuwe plek op camping Esponellà