Selecteer een pagina

Hoe is het om te wonen op een vakantiepark?
Hebben we al een vaste plek waar we kunnen gaan wonen?
Gaan de kinderen al weer naar school?
Lees hieronder hoe het met ons gaat!

Eerder schreef ik al over hoe het met ons gaat terug in Nederland (je leest het hier). Nu ga ik meer vertellen over hoe het is om te wonen op een vakantiepark.

Een vaste woonplek voor ons

Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. Ons inkomen was te hoog of ons inkomen was te laag voor sociale huur in de hoogste prijsklasse. Juist de woningen die ons aanspraken en waar we ook boven aan eindigden iedere keer. Een tijdje is dat super frustrerend geweest.

Gisteren hebben we eindelijk definitief bericht gehad van de woningbouw. Per 19 december gaan we verhuizen naar een woning in Deventer.

Precies de woning waar we eigenlijk naar op zoek waren. Het heeft zo moeten zijn dat het met de andere woningen niks geworden is.

Het is een eengezinswoning met zolder is een rustige wijk. Vlakbij de oude school van de kinderen, waar ze per 18 december weer naar toe gaan. Achter het huis een groot veld met wat speeltoestellen waar ze heerlijk buiten kunnen spelen. Vlakbij de Ulebelt in Deventer. Bij vrienden van ons in de wijk. Weer op fietsafstand van de familie in Deventer en Veerle haar beste vriendinnetje.

Hier zie je de rondleiding door ons nieuwe huis

We hebben van alles al weer gekocht en gratis opgehaald aan spullen om straks in de woning te kunnen leven. We hadden op een stapelbed voor de kinderen en wat keukenspullen na niks meer. Maar zijn nu al weer een heel eind op weg met alles aanschaffen.

huisje vakantiepark

Ons huisje op vakantiepark Sallands Hoeve

Zwemles voor Veerle

We hebben zo veel gezwommen tijdens onze reis en nu op het vakantiepark. Veerle heeft voor ons vertrek net niet haar zwemdiploma kunnen halen.

Ze is een enorme waterrat met veel kracht in haar armen en benen. Zwemt hele stukken en vindt het ook heel leuk om te doen. Als mama vindt je je kind altijd geweldig, maar Veerle is echt goed in zwemmen (al zeg ik het zelf).

Daarom besloten om contact met het zwembad op te nemen om te kijken of ze daar weer kan afzwemmen voor haar zwemdiploma.

Gisteren heeft ze voor mogen zwemmen. Juf kan haar qua zwemmen niks meer leren voor het afzwemmen. Alleen de termen moet ze even weten van de dingen die gevraagd worden tijdens het afzwemmen. Ze gaat daarom nog 2 zwemlessen mee zwemmen en mag over 1,5 week afzwemmen voor haar zwemdiploma. Is die mooi in the pocket voor ze weer met school begint 😊

Kunnen we daarna Tiemen op geven voor zwemles. Die zwemt ook al stukjes zonder bandjes of drijfpak. Kent al een beetje kikker vliegtuig potlood van de schoolslag.

Hoe is het wonen op een vakantiepark?

Ik kan alleen maar in één woord zeggen Heerlijk! Het is echt jammer dat we hier weer weg moeten. Als we langer als een half jaar hadden mogen blijven dan waren we zeker gebleven.

Het is heerlijk rustig. We hebben zoveel vogels en eekhoorntjes om ons huisje heen. Ik wandel iedere dag minimaal 1 keer met de hond in het bos. Fijn om even alleen te gaan en vaak ga ik ’s middags nog een keer met de kinderen samen.

Achter ons huisje is een groot speelveld waar de kinderen iedere dag buiten spelen. Weer of geen weer er wordt lekker buiten gespeeld. Er zijn schommels, een glijbaan en een zandbak.

Daarnaast gaan we ook naar de natuurspeeltuin waar ze lekker met de waterpomp en modder kunnen knoeien.

En natuurlijk de luxe van het zwembad. Het is erg rustig op het park waardoor we het zwembad altijd voor ons alleen hebben. Heerlijk!

Ik zal het zeker straks gaan missen om de rust van hier en de luxe van het zwembad te hebben.

Het huisje is ook prima. Eigenlijk is dit groot genoeg voor ons met 2 slaapkamers en een woonkamer met keuken. Lekker makkelijk schoon maken. Je kunt niet veel spullen verzamelen. Ruimte hebben we genoeg.

Dat zal straks wel even wennen zijn om een groot huis weer schoon te houden.

Enige nadeel van het huisje is dat het erg vochtig is en daardoor ook een beetje muf.

uitzicht vanuit het bos

Het uitzicht vanuit het bos. Heerlijk om iedere dag langs te wandelen

Het gewone leven gaat weer beginnen. Weer naar school

Doordat de kinderen nog niet naar school gaan nu leven we nog helemaal in ons eigen ritme. Heel fijn om de ochtend lekker rustig op te kunnen starten. Niet te hoeven haasten. De tijd te kunnen nemen ’s ochtends zodat iedereen lekker op zijn eigen tempo kan opstarten

Daar zal wel verandering in komen als de kinderen over 2 weken weer naar school gaan. Wat zal dat wennen zijn om ’s ochtends weer vroeg op te moeten staan en te moeten zorgen dat we op tijd op school zijn.

Waarom bestaan er in Nederland niet veel meer scholen met flexibele lestijden en flexibele vakanties? Echt een gemis!

Veerle heeft wel weer zin om naar school te gaan. Tiemen vindt het best een spannend idee dat hij straks ook naar school gaat.

Vanaf januari kan zelfs Liene gaan peuterspelen. Als de kinderen op school zijn maar even een keertje langs het peuterspelen lopen om gedag te zeggen en te informeren of er plek is voor haar. Ik denk dat ze het geweldig gaat vinden op school.

Lees hier hoe het is voor ons om weer terug te zijn in het Nederlandse ritme.

Nog even lekker genieten

Voor nu gaan we nog even lekker genieten van het wonen hier.

Genieten van de rust, de ruimte en de luxe die we nu hebben.
Van de kinderen die hele dagen bij ons zijn.
Genieten van de rustige ochtenden zonder gehaast.

Over 2 weken krijgen we de sleutel van de nieuwe woning en gaan we daar ons plekje van maken. Zorgen dat we daar weer de rust en een fijn ritme gaan vinden.

Kijken wat voor mogelijkheden ons dat weer gaat bieden.

speeltuin

De speeltuin achter ons huisje waar de kinderen heerlijk kunnen spelen

Op zoek naar tijdelijke woonruimte?

Mocht je op zoek zijn naar tijdelijke woonruimte is wonen op een vakantiepark zeker een goede optie!

De faciliteiten zijn vaak prima. Er zijn vakantieparken, zoals Sallands Hoeve in Nieuw Heeten, waar je je in kunt schrijven en 6 maanden mag wonen.

Zo zullen er ongetwijfeld nog meer parken in Nederland zijn waar je terecht kunt.

Ik kan alleen maar zeggen dat wij er 2 maanden heerlijk gewoond hebben.


Zou jij het zien zitten om te wonen op een vakantiepark?