Selecteer een pagina

Wil jij je zelfvertrouwen terug krijgen? Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn!

JA! Ik wil mijn zelfvertrouwen terug

Zelfvertrouwen is de basis voor een gelukkig leven.
Als je vertrouwen hebt in jezelf kan je de hele wereld aan.
Het maakt je leven zo veel leuker en makkelijker.
Als mama is het moeilijk om vertrouwen te houden in jezelf en dat wat je doet goed is.
Maar ook jij kunt leren om voldoende zelfvertrouwen te krijgen.

Zelfvertrouwen is de basis

Zelfvertrouwen is de basis voor al het moois in je leven. Vertrouwen op jezelf en geloven dat je goed bent zoals je bent. Daar begint het allemaal mee. Als je dat kunt, dan kun je de hele wereld aan.

Maar het ontbreekt ons mama’s nogal eens aan zelfvertrouwen. Tegenwoordig is er zo veel om ons heen dat het perfecte plaatje schetst dat het lijkt alsof je daaraan moet voldoen. We kunnen bijna niet meer inzien dat dat helemaal niet nodig is. Dat we niet hoeven te streven naar perfectie.

Je kunt meer zelfvertrouwen krijgen

Het fijne is dat je je zelfvertrouwen weer helemaal terug kunt krijgen. Dat je weer kunt geloven dat je goed bent zoals je bent. Je weer leert luisteren naar jezelf. Weer leert vertrouwen op jezelf. Het gevoel hebt dat je de wereld aan kunt. Dat je kunt bereiken wat je wilt. Moeilijk is het niet.

Zodat je vanuit dat punt vol met zelfvertrouwen weer verder kunt groeien naar de persoon die jij het allerliefste wilt zijn.

zelfvertrouwen moeder kind

Je zelfvertrouwen opbouwen kost tijd

Het kost tijd om je zelfvertrouwen weer op te bouwen. Dat is niet van de één op de andere dag gebeurd. Maar er tijd in steken is zoveel waard! Het gaat je enorm veel opleveren. Je leven wordt weer een heel stuk leuker en makkelijker. Je zult jezelf veel gelukkiger voelen.

Dus neem vandaag de eerste stap om aan je zelfvertrouwen te gaan werken.  Begin stapje voor stapje. Neem kleine stapjes tegelijk. Wees trots op het resultaat wat je behaalt. Sta er even bij stil. Om vervolgens de volgende stap te nemen. Zo zal je merken dat je zelfvertrouwen steeds verder groeit. Dat jij dadelijk weer straalt van het zelfvertrouwen. Dat mensen tegen jou op zullen kijken. Het zullen zien dat jij goed in je vel zit.

8 tips voor blijvend zelfvertrouwen


1. 
Blijf bij jezelf

Probeer niet te voldoen aan de verwachtingen die anderen van jou hebben. Blijf bij jezelf. Luister naar je eigen gevoel. Wil je iets wel of wil je iets niet. Als je iets niet wil zeg dan ook gewoon nee met een uitleg waarom je het niet wil. Het leeft een stuk prettiger als je doet wat jij zelf wilt in plaats van dat je doet wat andere mensen van je verwachten. Iedere keer dat je nee zegt tegen iets wat je niet wil geeft je dat een stukje meer zelfvertrouwen doordat je naar jezelf luistert.

2. Wordt fit en gezond

Als je fit en gezond bent dan voel je je beter. Je hebt meer energie, je ziet er beter uit en je voelt je beter. Tijd om daar iets aan te gaan doen. Dus in plaats van ’s avonds op de bank neer te ploffen en voor de tv te hangen ga bewegen. Ga wandelen, hardlopen, fietsen, naar de sportschool. Doe iets! Je zult trots zijn op jezelf en je energieker gaan voelen.

3. Wees lief voor jezelf

Jij bent de eerste die lief voor jezelf moet zijn. Als jij dat niet bent, hoe kan je dan van een ander verwachten dat die lief voor jou is. Dus stop met die negativiteit over jezelf. Zeg het volgende tegen jezelf: “Ik ben goed zoals ik ben.” En als je dit tegen jezelf zegt voel het dan ook echt dat je dit meent. Herhaal dit meerdere keren per dag tegen jezelf. Plak een briefje op je spiegel om het iedere ochtend en iedere avond te lezen.

4. Kleed jezelf goed

Door jezelf goed te kleden voel je jezelf goed. Blijf jij de hele dag in een huispak op de bank hangen, dan zal je je daar niet beter van gaan voelen. Dus uit dat pak en aan dat leuke jurkje. Wedden dat je je gelijk al wat beter voelt!

vrouw shoppen

5. Ga met een glimlach door het leven

Mensen die lachen zien er mooier uit en lijken meer zelfvertrouwen te hebben. Dus ook al ben je ergens nieuw of al voel je je niet op je gemak tover toch een glimlachje op je lippen. Je voelt je er zelf beter door en mensen zien jou als een persoon vol zelfvertrouwen. Wat jouw zelfvertrouwen weer een boost geeft.

6. Stop met perfectionistisch zijn

Het heeft geen zin om perfectionistisch te zijn. Het leven is niet perfect. Dus stop er mee. Accepteer wat er op je pad komt. Kijk niet te ver vooruit in je leven. Want je weet niet wat er komen gaat. En het hoeft niet perfect te zijn. Als je er maar blij mee bent. Zolang jij bang bent dat jij of jouw toekomst niet perfect zijn zal dat ook nooit zo zijn. Van streven naar perfectie word je ongelukkig.

7. Laat los wat anderen van je vinden

Als je onzeker bent en een gebrek aan zelfvertrouwen hebt dan ga je er vaak van uit dat andere je beoordelen of veroordelen. Maar dit zit in je hoofd. Het zijn vaak de onzekere mensen die anderen veroordelen.
Dus laat los wat anderen van jou vinden. Het is niet belangrijk. De makkelijkste manier om dit te leren los te laten is om jezelf niet meer druk te maken om anderen. Laat iedereen lekker in zijn waarde. Want zodra jij dit doet zal je merken dat het voor jou ook minder belangrijk wordt of andere mensen een mening over jou hebben.

8. Focus op het positieve

Focus jezelf op de positieve dingen in je leven. Op de dingen die je bereikt hebt. Op de dingen die je goed kan. Zie de kleine dingen om je heen.
Hoe meer jij je daar op focust hoe blijer je wordt. Als je alle dingen ziet die je goed doet en die je goed kunt is dat een enorme boost voor je zelfvertrouwen.


Het kost je tijd om je zelfvertrouwen op te bouwen. Maar onderneem vandaag al actie.

Kies uit deze tips waar je als eerste mee aan de slag gaat. Zet kleine stapjes en wees trots op jezelf. Zo ga jij stapje voor stapje je zelfvertrouwen opbouwen en zal je merken dat je veel gelukkiger zult worden.

Mocht je nog meer willen leren om je zelfvertrouwen te vergroten? In de e-cursus blijvend zelfvertrouwen leert Frank de Moei, lifestyle coach en positieve psycholoog, je met zijn hulp om echt blijvend zelfvertrouwen op te bouwen.


Wat is jouw ultieme tip om je zelfvertrouwen te vergroten?

 

Na het lezen van deze blog vindt je de volgende blogs misschien ook interessant:

Omgaan met stress? 9 tips zodat jij als mama de wereld aan kunt
Hoe kun je iedere dag gelukkig zijn
Wil jij je zelfvertrouwen vergroten? Ik geef je 10 tips
6 simpele dingen die stress verminderen
Review cursus Nooit meer zorgen of stress
Gelukkig zijn met de kleine dingen
Be positive! 7 tips om positief te leren denken
Wil jij gelukkig worden met jezelf? Gebruik deze 9 tips
Wil jij positieve gedachten in jouw leven? Zo doe je dat!
Kun je doodgaan aan stress?

Wil jij je zelfvertrouwen terug? Dan kan dit wel eens de oplossing voor je zijn! Al meer dan 1.500 vrouwen gingen je voor

JA! Ik wil mijn zelfvertrouwen terug